Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

The impressive house in Santorini was once a cave

/
/
/
105 Views

The architectural office of Kapsimalis Architects, based on Santorini, manages and highlights the volcanic landscape, with architectural proposals that either harmonize or oppose it. In the case of this construction, they attempted the following bold: the creation of a summer residence in a volcanic cave.

The basic idea was to exploit the amorphous curves of the cave in a sculpted living space and to design an outdoor platform with a swimming pool hanging on the volcanic rocks. This impressive house in the area of Oia has two bedrooms, a dining room, a living room and a large balcony overlooking Crete.

25 dream houses in the mountains of Greece that you want to move now

 

The main material used to rebuild the cave and support volcanic rocks is the “gunite”, a mixture of cement, sand and water applied through a flexible pressure tube, creating a dense, hard concrete layer. The volcanic stones and the white plaster were used for the construction of internal and external walls, while light beige marble and cement mortar for the floors.

See the impressive house with the amazing view in following images.

house in Santorini was once a cave1 house in Santorini was once a cave2 house in Santorini was once a cave3 house in Santorini was once a cave4 house in Santorini was once a cave5 house in Santorini was once a cave6 house in Santorini was once a cave7 house in Santorini was once a cave8 house in Santorini was once a cave10

house in Santorini was once a cave9

house in Santorini was once a cave11 house in Santorini was once a cave12 house in Santorini was once a cave13 house in Santorini was once a cave14 house in Santorini was once a cave15 house in Santorini was once a cave16 house in Santorini was once a cave17

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

It is main inner container footer text